Mäkikuisma: istutus, kasvatus ja hoito

Mäkikuisma on enemmän kuin runsas kukkiva pensas, joka ei vaadi juuri mitään huoltoa perustamisensa jälkeen. Kesällä se paljastaa upeita keltaisia ​​kukkia, jotka säteilevät maiseman läpi. Syksyllä se tuottaa kauniita pieniä punaisia ​​marjoja, jotka piristävät puutarhaa. Mäkikuismaa kasvatetaan niin kukkapenkeissä kuin matalissa pensaissa tai maanpeitteenä. Nuorta aihetta viljellään myös ruukuissa! Tässä on kaikki vinkkimme mäkikuisman hoitoon.

Missä, milloin ja miten mäkikuismaa viljellään?

Ihanteellinen aika mäkikuisman istuttamiseen on syksy. Tämä auttaa edistämään juurtumista. On mahdollista istuttaa se aikaisin keväällä, mutta se vaatii runsasta ja säännöllistä kastelua, varsinkin jos sää kuumenee jatkuvasti.

Mäkikuisma ei ole nirso maaperän kunnon suhteen, mutta ihannetapauksessa sen pitäisi olla hyvä. valutettu ja rikas. Jos maaperäsi on huono, älä pelkää, kasvi kasvaa silti. Suosi aurinkoista paikkaa, mutta useimmat lajit sietävät kaiken altistuksen.

Istutukseen riittää, että tehdään sama tekniikka kuin useimpien pensaiden kohdalla, eli istutetaan 2-3 kertaa juuripallon kokoiseen reikään.

mäkikuisma
Luotto: aga7ta / iStock

Mäkikuisman hoito

Mäkikuisma on erityisen kestävä, koska se kestää negatiivisia lämpötiloja aina -15 °C:seen asti. Kukinta tapahtuu kesäkuusta lokakuuhun, mutta sen stimuloimiseksi tarvitaan ylläpitoleikkaus.

Koko tapahtuu talven lopulla tai aikaisin keväällä. Muista myös poistaa kuivuneet lehdet ja haalistuneet kukat matkan aikana. Kahden tai kolmen vuoden välein voit karsia sitä hieman kovempaa, jotta se kantaa paremmin.

Kastelun osalta mäkikuisma selviää erittäin hyvin yksinään. Yksin aiheet purkkiin täytyy kastella.

Mäkikuisman tiedetään olevan kasvi onnellisuus. Lisäksi sitä käytetään kasviperäisissä lääkkeissä torjumaan masennus.

Se ei ole erityisen altis sairauksille paitsi joskus ruoste jos sää on liian kuuma ja kostea. Bordeaux-seoshoidon pitäisi auttaa häntä toipumaan.

kylvö, istutus, viljely ja ylläpito

ovatko ne vaarallisia puille?