Miksi karsia ruusuja maaliskuussa?

Maaliskuu on täydellinen kuukausi ruusujen karsimiseen! Tämä pätee kaikentyyppisiin ruusuihin, olivatpa ne kiipeilyä, pensaita, nousevia jne. Syksy on tietysti myös hyvä aika, mutta niin on myös talven loppu. Ota selvää, miksi ruusujen leikkaaminen on ihanteellista maaliskuussa.

Ruusujen karsiminen maaliskuussa

Maaliskuussa päivät pitenevät ja lämpötilat nousevat hitaasti. Näin voit viettää enemmän aikaa puutarhassa ja valmistaa kaikki tulevat kevätkasvit. Tästä hetkestä voit alkaa huolehtia ruusujesi koko.

Joillakin alueilla tämä työ on mahdollista aloittaa helmikuussa, mutta alueilla, joilla on kylmempi talvi, on parempi odottaa maaliskuuhun. On mahdollista siirtää jopa huhtikuuhun. Se on edelleen olemassa poikkeus toistuville ruusuille jotka leikataan juuri kukinnan päätyttyä elokuun aikana.

ruusupensaat
Luotto: jackmac34 / Pixabay

Ruusujen karsiminen on tärkeä askel, jota ei pidä unohtaa. Itse asiassa, jos et huolehdi siitä, saatat nähdä sytytysversoja, joiden tiedetään ilmestyvän. tukehduttaa ruusut riistämällä ne valolta.

On myös tarpeen poistaa haalistuneet kukat, kun menet, koska kuten useimmat kasvit, tämä kuluttaa tarpeettomasti ruusupensaasi. Itse asiassa kuihtuneet ruusut muuttuvat hedelmiksi ja tuottavat siksi siemeniä, jotka imevät kasvien läsnä olevan mehun, jonka on tarkoitus ravita nuorimpia oksia. Jälkimmäisiltä puuttuu siten niiden hyvä kasvu.

Toimenpiteet tietää

Valolla on tärkeä rooli ruusujen kasvussa. Kasvin sydän tarvitsee sitä ja tuuli on voitava kulkea oksien välillä. Tästä syystä karsiminen on välttämätöntä: elementtien on päästävä ruusupensaasi.

Leikkaaminen on edelleen herkkä ele, koska on tärkeää olla leikkaamatta esiin nousevia silmuja vaarassa nähdä vähemmän kukkia. On edelleen mahdollista stimuloida mehua kohti uusia oksia taittamalla ruusupussi yli kaksi kolmasosaa sen korkeudesta.

Työkalut ovat yhtä tärkeitä kuin toteutettavat toimet. Niiden on oltava desinfioitu jotta ei tartuta sairauksia. Ajatella polttaa sairas karsiminen leviämisen estämiseksi puutarhassa.

Huolehdi ruusuistasi ja ne antavat sen sinulle takaisin. Huomaat tämän nopeasti runsaiden kukintojensa ansiosta.

Mitä istuttaa etelään päin olevalle parvekkeellesi?

Himalajan sininen unikko: istutus, kasvatus ja hoito