mispelin istutus, hoito ja sadonkorjuu

Mispeli (Mespilus japonica) on hedelmäpuu, jonka hedelmät ovat jokseenkin unohtuneet. Sen leveät ja pitkänomaiset lehdet saavat syksyllä kauniit pronssiset värit vaaleanpunaisella sävyllä. Tavallista mispeliä ei pidä sekoittaa japanilaiseen mispeliin. Tavallinen mispeli voi nousta jopa 6 metrin korkeuteen. Touko-kesäkuussa voit joskus nähdä kauniita pieniä valkoisia tai vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka koristavat kauniisti puutarhaasi. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää mispelin istuttamisesta, hoidosta ja sadonkorjuusta.

Milloin ja miten istuttaa mispeli?

Kuten useimpien hedelmäpuiden kohdalla, ihanteellinen aika mispelin istuttamiseen on nyt syksy (loka-maaliskuussa). Tämä todellakin edistää juurtumista ennen talvea, mutta myös parempaa toipumista keväästä. Tietenkin on mahdollista istuttaa keväällä ostettuja aiheita säiliöön edellyttäen, että varotoimia tasolle kastelu alusta alkaen.

Mispeli tulee sijoittaa kohtaan soleil tai rajalla puolivarjossa, koska ilman auringonpaistetta se ei todennäköisesti tuota loquattia. Vaikka hedelmäpuu sopeutuu useimpiin maaperään, sen on silti oltava kunnossa. valutettu ja mieluiten humusta eikä liian raskasta. Puutarhasta voi tehdä myös istutus- ja maaseoksen, sepeli tekee sen paremmin. Se on tarpeen vettä säännöllisesti ensimmäisen vuoden aikana.

néflier
Kredit: siala / pIxabay

Kuinka ylläpitää mispeliä?

Mispeli ei ole todella vaikea viljellä, eikä se vaadi erityistä hoitoa. Älä kuitenkaan unohda karsia ajoittain poistamaan kuollut puu sekä rumat tai sotkeutuneet oksat. Siksi se on vain ylläpitoleikkaus, joka suoritetaan talvella pakkasjaksoja lukuun ottamatta. Siitä huolimatta hyvä karsiminen 5-8 vuoden välein parempi kuin tavallinen koko.

Mispelin sato

Mispelit korjataan ympäriltä marraskuu, mieluiten pakkasen jälkeen, kun hedelmät alkavat ylikypsiä. Mispelit syödään tuoretta. Ole varovainen, linnut rakastavat tätä hedelmää, joten älä odota niiden keräämistä. Voit käyttää mispeliä myös piirakoiden, clafoutien, hyytelöiden, liköörien tai jopa mispeliviinin valmistamiseen.

Mahdolliset sairaudet

Härmäsieni, kirvat, toukat voivat vahingoittaa mispeliä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

3 vinkkiä estääksesi lintuja syömästä kirsikoitasi!

Mirabellier: kuinka saada kauniita mirabelleja puutarhaasi

Persikka ja nektariini: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näistä hedelmäpuista

Unikko: kylvö, viljely ja ylläpito

11 eksoottista kasvia istutettavaksi puutarhaamme