Mitä jos kasvit muuttuvat keltaisiksi?

Muuttuvatko huonekasvit keltaisiksi? Se on yksi yleisimmistä oireista, joita esiintyy kontissa kasvatetuissa kasveissa. Tämä ilmiö ilmenee joko äkillisesti tai vähitellen ajan myötä. Joka tapauksessa älä anna paniikin saada sinua, koska lehtien kellastuminen ei aina tarkoita sairautta. Se voi todellakin olla luonnollinen tekijä, joka muuttuu laitoksen elinkaaren mukaan. Tärkeintä on tietää, miten reagoida ajoissa, jotta kasvi ei kuole. Mutta sitä varten tarvitset oikean diagnoosin! Yleensä yksinkertaiset eleet voivat antaa toisen elämän suosikkikasveillemme. Entä jos kasvit muuttuvat keltaisiksi?

Vaihe elämänvaiheessa

Jos vain muutama lehti muuttuu keltaiseksi ja putoaa, älä panikoi. Se on luonnollinen prosessi, jonka avulla kasvi voi uudistua. Itse asiassa vanhimmat lehdet muuttuvat keltaisiksi ja putoavat, jotta ne saavat tilaa uusille nuorille versoille, jotka kaunistavat kasvisi uudelleen. Se on tavallaan toinen nuoruus! Tämä voi koskea sisäkasveja, mutta myös ulkona sijaitsevia pensaita.

kasvit muuttavat keltaisia ​​keltaisia ​​lehtiä
Luotto: Alikaj2582 / iStock

Sairaudet

Jos lehtien kellastuminen leviää koko kasviin, yritä tarkkailla kasviasi nähdäksesi, liittyvätkö muut oireet keltaisuuteen. Tahrat, muodonmuutokset, valkoiset liinat, hyönteiset, toukat, munat tai sienet ovat oireita, joita ei pidä ottaa kevyesti. Tutki jokaista lehteä joka kulmasta ja jos huomaat jonkin näistä aineista, poista vaurioituneet lehdet leviämisen välttämiseksi tai käytä luonnonpuhdistusaineita (mustaa saippuaa, vettä) syystä riippuen.

Kastelu

Lehtien kellastuminen johtuu usein huonosta kastelusta. Ylimääräinen vesi on jopa numero yksi syy huonekasveille. Itse asiassa ruukuissa olevat kasvit kärsivät ylimääräisestä kastelusta, koska evakuointi ei aina ole mahdollista. Huonosti kuivattu maaperä aiheuttaa korkeaa kosteutta ja kasvi sietää vettä. Tämän välttämiseksi odota aina, kunnes maaperän pinta on kuiva, ennen kuin kastat kasveja. Huomaa, että päinvastoin veden puute voi myös tehdä lehdistä keltaisia! Näet sen näiden kuihtumisessa.

Ravinteiden puute

Kasvisi lehdet voivat muuttua keltaisiksi, jos niiltä puuttuu ravinteita, joita ne tarvitsevat menestyäkseen. Tämän korjaamiseksi lisää keväällä yksinkertaisesti maaperän muutos tai lannoite. Yleisin sairaus on raudan kloroosi eli raudan puute.

Nordmann -kuusi: istutus, kasvatus ja hoito

miten taistella tätä hedelmätarhan tuholaista vastaan?