miten taistella hedelmämätä

Kun hedelmäpuussa on mätä hedelmää, se on todennäköisesti ruskean leviämisen kantaja, joka tunnetaan yleisemmin hedelmämädänä. Tämä keväällä havaittu sairaus on sieni, joka hyökkää hedelmiin ja tuhoaa ne kokonaan. Kuten useimmat sienistä johtuvat sairaudet, se kehittyy, kun kosteus on korkea. Opi tunnistamaan ja hoitamaan monilioosi.

Mitkä ovat monilioosin oireet?

Jos haluat nähdä, onko hedelmäpuu taudin kantaja, sinun on tarkkailtava hedelmiä ja niiden väriä. Jos joidenkin hedelmien pinnalle ilmestyy vaaleanruskeita pisteitä ja jo pilkullinen hedelmä pehmenee, se lopulta kuihtuu ja mätänee. Sairas hedelmä muuttuu yhä harmaammaksi ja hänen ihonsa peittyy pienillä rakkuloilla. Sillä on myös erityispiirteensä, että se roikkuu turvakodissa koko talven, jos puutarhuri ei irrota sitä. Jos hedelmiä, joilla on näitä oireita, näkyy puissasi, poista ne mahdollisimman pian. Tauti leviää ilman läpi. Sieni voi siksi pysyä koko talven puun oksilla, jotta se voi kehittyä uudelleen seuraavana keväänä.

Mihin puihin ruskea levä vaikuttaa?

Puut, jotka kärsivät useimmin ruskeasta levästä, ovat omena, kirsikka, päärynä, sitruuna tai jopa persikka. Kaikki hedelmäpuut ovat alttiita tälle taudille.

moniliose hedelmiä
Laajuus: Mnolf / Wikipedia

Monilioosin ehkäisy ja hoito

Tämän taudin hoitamiseksi on tarpeen puuttua useita kertoja vuodessa, ja taistelu alkaa heti, kun hedelmät putoavat. Monilioosin hallintaan on useita tehokkaita menetelmiä. Ennaltaehkäisyä varten on mahdollista ruiskuttaa puita Bordeaux -seos syksyllä ja talvella toistamalla ruiskutus 2-3 kertaa 15 päivän välein.

Kun kevät saapuu, selvittää puu. Voit tehdä tämän poistamalla tietyt oksat välttääksesi liikaa hedelmää. Ennaltaehkäisevästi on tarpeen tuhota pudonneet ja ei -toivotut lehdet ja hedelmät keräämällä ne ja poistamalla ne. palaa yksinäisessä paikassa puutarhassa. Jos haluat yrittää parantaa puuta, joka on jo sairas taudista, sinun on vedettävä kaikki sairaat hedelmät ulos ja varmistettava, että puussa ei ole vammoja. Jos naarmuja on, ne on käsiteltävä levittämällä oksille tai runkoon parantavaa kittiä.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Peach leaf curl: miten käsitellä tätä tuhoisaa tautia?

Juurimätä: miten käsitellä puita tuhoavaa sientä?

Onko mahdollista hoitaa kasvejasi musiikilla?

huolehdi tästä kasvista alkuperäisen lehtineen

milloin, miten ja mikä hedelmäpuu leikataan?