miten taistella lankamatoa vastaan ​​puutarhassa

Wireworm -toukat loistavat monissa hedelmissä ja vihanneksissa, kuten mansikoissa, perunoissa ja salaateissa. Juurikasvit ovat yleensä ensimmäisiä uhreja. Näitä ”lankaa” kutsuvia keltaisia ​​matoja puhkaisee juuret ja mukulat. Tämä tuholainen voi elää jopa 5 vuotta. Joten tässä on joitain valvonta- ja ennaltaehkäisyvinkkejä toimiin, kun aikaa on vielä!

Wireworm -toukan henkilökortti

Wireworm -toukat ovat mahtavia keittiön puutarhaan. Itse asiassa tällä toukalla, jota kutsutaan lankamatoksi, on 3 pientä jalkaparia. Toukat tunnistetaan keltaisesta väristä ja pitkänomaisesta muodosta. Ne ovat 0,5 – 2 cm pitkiä.

Aikuinen lankamato on ruskea tai keltainen kovakuoriainen. Aikuisen hyönteisen pituus on noin 2 cm, ja jos se on selällään, sillä on erityinen ominaisuus pystyä heijastamaan itsensä takaisin paikalle.

Munat ovat hajallaan maaperässä matalassa syvyydessä. Kuoriutuessaan ne synnyttävät toukkia, jotka asua maapallolla useita vuosia. Sitten toukat muuttuvat nukkeiksi. Ne laskeutuvat syvälle maahan jopa 60 cm: iin ja nousevat keväällä aikuisen koon kanssa.

Toukat ovat hyvin herkkiä kylmä ja pysyä maan alla koko talven. Ne myös kaivaa, kun sää on kuiva, koska he eivät pidä kuivuus. Vahingot istutuksille havaitaan toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana ja kesän lopussa. Mikä tahansa kostea maaperä on suotuisa tämän hyönteisen lisääntymiselle.

Taupin (Athous haemorrhoidalis)
Luotto: Henrik_L / iStock

Mitä vahinkoa ne aiheuttavat ja miten taistella?

Toukat ruokkivat pääasiassa juuria ja mukuloita. Kun langanmato on saanut tartunnan, kasvit kuolevat ja eivät ole enää tuottavia. Tämä vaikuttaa suuresti satoihin, kun hyökkäys on liian voimakas.

Tämän hyönteisen torjumiseksi on ensinnäkin tarpeen suorittaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Aloita asentamalla vuoroviljely puutarhassa. Tuoda lime voi olla myös tehokasta, koska lankamatot eivät pidä kalkkikivipitoisesta maaperästä. Tai muu tekniikka, tarjoa ratkaisu saniainen lantaa, joka on erittäin tehokas karkottavana aineena. Sekoitat sen kastelukannun veden kanssa.

Hyönteisten voittamiseksi on olemassa hyönteismyrkkyjä, mutta ne ovat erittäin haitallisia maaperälle ja hyvin vähän ekologisia. Niitä ei suositella. Ekologisin ratkaisu on vangita hyönteinen leikkaamalla viipaloitu peruna ja istuttaa ne maahan. Vaihda pyyhkeet 2 päivän välein. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on ensin tarkistaa, onko maaperä saastunut, ja toiseksi tappaa pesiin saapuvat toukat. Lankamatot rakastavat perunoita, ja ne ovat varmasti houkuttelevampia puutarhan pesukoneisiin kuin muihin kasveihin.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Paholaiset lutkat: hyökkäystä odotetaan tulevina kuukausina …

Cochineal: luonnolliset korjaustoimenpiteet pitämään ne poissa puutarhasta

Bedbug: 3 vinkkiä päästä eroon siitä ilman kemikaaleja

Gardenia: Gardenian ylläpitovinkkejä

istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu