miten taistella tätä hedelmätarhan tuholaista vastaan?

Kirsikka -toukka on yksi viljelykasvien yleisimmistä tuholaisista. Lisäksi se on kaikkien puutarhureiden hyvin tiedossa. Tämä hyönteinen tulee munimaan kirsikoilleen, kun ne alkavat kypsyä. Lopulta tämä voi tuhota kokonaiset sadot. Tämä ilmiö ilmenee yleensä toukokuun lopussa ja voi kestää heinäkuuhun. Siksi meidän on ryhdyttävä varotoimiin. Mistä se tulee ja miten siitä pääsee eroon? Seuraavassa on muutamia vinkkejä kirsikakärpäsen hoitoon.

1. Mitkä ovat kirsikkahedelmien oireet?

Kirsikka on varsin petollinen, koska sen hyökkäys ei ole räikeä eikä ilmeinen ensi silmäyksellä. Siksi kirsikat on tarkastettava säännöllisesti heti, kun ne alkavat muodostua. On myös huomattava, että myöhäiset lajikkeet kärsivät todennäköisemmin kuin lajikkeet, joilla on varhainen hedelmä.

Kun näet oireet, on yleensä liian myöhäistä. Kirsikat muuttuvat vinoiksi. Kirsikka (tai vain osa siitä) alkaa muuttua ruskeaksi ja lopulta kuihtuu. Se mätänee ja munien toukka tulee ulos sisätiloista! Tarkista siis sisältä ennen kulutusta.

kirsikka lentää
Laajuus: © entomart / Wikipedia

2. Kuinka päästä eroon kirsikkaperhosta?

Ennaltaehkäisevä hoito on edelleen tehokkain. Voit aloittaa valitsemalla varhaisia ​​lajikkeita, kuten bigarreau. Syy tähän puuhun on vähemmän vaikuttanut siihen, että kirsikka kypsyy ennen kuin kirsikka lentää hyökkäykseen.

Feromonilukot ovat myös erittäin tehokkaita. Ammoniumsulfaatin perusteella ne houkuttelevat kärpäsiä pois sadostasi. Tämä ratkaisu maksaa kuitenkin.

Kemiallisia käsittelyjä ei suositella, toisaalta ympäristövaikutusten vuoksi ja toisaalta niiden tehokkuus ei ole 100% todistettu. Onneksi on vielä luonnollinen hyönteismyrkky, jonka reseptin löydät täältä.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Peach leaf curl: miten käsitellä tätä tuhoisaa tautia?

Porkkana lentää: miten taistella tätä vihannespuutarhan tuholaista vastaan?

Rikkakasvit ovat hyödyllisiä eivätkä niin pahoja. Selvittää miksi!

Mitä jos kasvit muuttuvat keltaisiksi?

kuinka viljellä bergamottipuuta?