neuvoja istutukseen ja ylläpitoon

Syksyn päivänkakkara, kuten tavalliset krysanteemit, löytää usein paikkansa hautojen läheisyydessä, varsinkin pyhäinpäivänä. Se on kuitenkin myös kaunis koristekasvi, joka kaunistaa puutarhoja ja terasseja. Se on kotoisin Koreasta, mutta Japanissa se on suosituin, koska se symboloi heille onnea ja nautintoa. Sen syyspäiväkakkaran nimi tulee yksinkertaisesti sen tänä aikana tapahtuvasta kukinnasta. Tämän kasvin etuna on, että sitä kasvatetaan sekä ruukuissa että maassa. Tutustu siis nopeasti kaikkiin vinkkeihin syyspäiväkakkaran kasvattamiseen.

Milloin ja miten syyspäiväkakkara istutetaan?

Syksyn päivänkakkara istutetaan aikana kevät rikkaassa, hyvin valutetussa maaperässä. Tänä aikana se juurtuu parhaiten ja kohtaa talven helpommin. Aseta se paikkaan aurinkoinen antaa sille enemmän mahdollisuuksia kauniiseen kukkimiseen. Kasvi voidaan istuttaa ruukkuun tai suoraan maahan.

Ajattele siirtyäksesi ruukusta puutarhamaahan leikkaa haalistuneet lehdet ja varret. Asennuksen jälkeen kastele runsas kastelu. Tämä kaunis kukka ei vaadi sen enempää tekniikkaa, se on suhteellisen helppo istuttaa ja ylläpitää. Hän asuu melkein omillaan.

Luottotiedot: Noppharat05081977 / iStock

Syksyn päivänkakkaran hoito

Kuten edellä mainittiin, tämän kasvin etuna on se, että se koristaa puutarhasi kauniisti ja vaatii vain vähän huoltoa! Se riittää karsia haalistuneet elementit edistämään uusien kukkien ilmaantumista.

Jos kukka kasvatetaan ruukussa, varmista, että maaperä on aina kostea, sillä se tarvitsee runsaasti vettä kehittyäkseen hyvin. Mutta ole varovainen kastettaessa, koska älä kastele lehtiä, muuten varo sairauksia, jotka voivat lisääntyä.

Sairaudet ja tuholaiset

Se, että lehtiä ei kastu kastelun aikana, on hyvä alku taudin torjumiselle. Syyspäiväkakkaraan voi kuitenkin vaikuttaa härmäsientä jonka tunnistaa lehtiin ilmestyvästä valkeasta verhosta. The ruoste voi myös kehittyä kasviin pieninä märkärakkuloina. Lopuksi se voi olla altis kirvojen hyökkäyksille, jolloin lehdet taipumus käpristyä ja lopulta pudota.

Kasvispuutarha asunnossa: miten se tehdään?

neuvoja istutukseen ja ylläpitoon