neuvonta, huolto, istutus ja kukinta

Kotoisin trooppisesta Amerikasta, passionflower tarjoaa erityisen epätavallisen kukinnan. Tämä kiipeilykasvi on sekä yllättävä että erittäin koristeellinen. Kestäviä lajikkeita on olemassa, mutta ne ovat harvinaisia. Useimmat passionkukat ovat erittäin varovaisia, joten näitä kukkia kasvatetaan vain kesällä. Mutta niiden alkuperäiset muodot ja värit tekevät niistä kukkia, joita kannattaa ehdottomasti kasvattaa! Tässä on joitain intohimokukan viljely- ja hoitovinkkejä.

Missä ja milloin passionflower istutetaan?

Kuten edellä todettiin, passionflower ei ole maalaismainen kukka. Joten on parempi viljellä sitä ruukussa jotta se voidaan palauttaa lämpimänä talvella. Kuitenkin sisään alueilla, joilla on leuto ilmasto Kuten Välimeren alueella, Bretagnessa tai äärimmäisellä lounaalla, näitä lajikkeita on mahdollista viljellä maassa: Passiflora caerulea ja Passiflora lutea. Mutta herkimmät lajikkeet kasvatetaan vain kasvihuoneissa tai verannoilla.

Passionflower on istutettu kevät tai syksyllä, mutta aina pakkaskausien ulkopuolella. Se suosii rikasta maaperää ja hyvin tyhjennetty, mutta sietää kaikenlaista muuta maaperää. Valotus on oltava valoisa, mutta tuulelta suojassa. Sinun on suunniteltava tilaa, jos päätät kasvattaa sitä puutarhassa. Itse asiassa passionflower on voimakas kasvi, joka tuottaa 6-8 m pitkiä varsia. Tämä kiipeilykasvi voi kiinnittää itsensä monia tukia joko pysty- tai vaakasuunnassa. Älä siis epäröi sijoittaa sitä seinän, pergolan tai säleikön lähelle.

passiflore
Luotto: benjamieson / iStock

Kuinka säilyttää passionflower?

Istutuksen jälkeen, kastelun tulee olla säännöllistä ja usein, varsinkin keväällä. Tämä koskee sekä maassa että ruukuissa olevia kasveja. Talven aikana on kuitenkin tarpeen hidastaa liiallisen kosteuden välttämiseksi. Lisää lannoitetta tai komposti kevään aikana.

Leikkaaminen suoritetaan kukinnan jälkeen. Sinun on poistettava haalistuneet kukat matkan varrella ja harvennetaan vuoden oksia puoleen. Jos talvi on ollut ankara ja ilmaosat ovat mustuneet, leikkaa ne tasaiseksi heti aurinkoisten päivien palatessa. Hyvä koko sallii stimuloida kasvin ja seuraavan kukinnan pitäisi alkaa uudelleen.

Talvella jalkoja tulee suojata paksu multaa. Ruukkupassionkukkia varten tuo ne valoisaan huoneeseen talven alussa. Voit viedä ne pois toukokuussa. Huomaa myös, että jos passionflower pelkää kylmää, se on herkkä myös korkeille lämpötiloille.

Hyvä tietää : passionkukkaa on mahdollista lisätä pistokkailla tai kylvämällä kesän aikana.

Mahdolliset sairaudet

Passionflower voi joskus hyökätä jauhokirvat, kirvat ja valkokärpäset. Varo näitä pieniä eläimiä, jotka voivat tuhota satosi!

Tässä ovat ihanteelliset kasvit ikkunalaudoille!

Kumin huolto, kastelu ja uudelleenistutus