oireet ja hallintatavat puutarhassa

Lehtileikkuri on nimi, joka yhdistää useita erilaisia ​​hyppy- ja purevia hyönteisiä, joilla on tapana tuhota satoa. Itse asiassa ne ruokkivat niitä ympäröivien kasvien mehua, mikä aiheuttaa kasvien kuoleman. Muutamien lehtilehtien esiintyminen puutarhassa aiheuttaa yleensä pieniä vahinkoja. Tappiot voivat kuitenkin olla todella suuria hyökkäyksen aikana. Opi oireista ja tavoista hallita lehtiä puutarhassa.

Mikä on lehtileipä?

Nämä lajit kuuluvat erityisesti Cicadellidae -perheeseen ja Hemiptera -perheeseen Pohjois -Amerikassa. Saapuivat Ranskaan toisen maailmansodan jälkeen, ja ne sijaitsevat pääasiassa Bordeaux’n alueella, jossa he ruokkivat viinitarhoja. Pikkuhiljaa ne levisivät kaikkialle ja hyökkäsivät puutarhan eri kasveihin.

Tämä hyönteinen näyttää valkoiselta perhoselta ja sillä on vahamaiset siivet. Se ei ole kovin pitkä, sen suurin koko on noin 1,5 cm. Se lisääntyy piiloutumalla puiden lehtien alle, missä se etsii kuuma lämpötila ja kostea ympäristö. Heti kun hyönteinen tuntee olevansa vaarassa, se pakenee piilopaikalta hyppäämällä.

Lehtikukko lisääntyy koko kesän ajan toukokuusta elokuun loppuun munimalla munia lehtien ja asuttamien puiden silmuihin. Suojaakseen kutuaan saalistajilta ja kuivumiselta hän tekee erityistä limaa, jonka hän asettaa munien päälle. Tämä seos on täynnä ilmaa ja näyttää valkoiselta vaahdolta. Tätä vaahtoa kutsutaan sammakkopesä ja on osoitus heidän läsnäolostaan. Kuoriutuessaan munat väistyvät toukille, jotka hyökkäävät kasviin ensimmäisestä hetkestä pistelemällä ja imemällä mehua. Huomaat myös tämän hyönteisen läsnäolon pienillä keltaisilla pisteillä lehdissä.

Lehtileikkuri hyökkää lähinnä viiniköynnöksiä ja ruusuja imemällä niiden mehua. Siten se aiheuttaa puun heikkenemisen ja joskus jopa sen kuoleman. Tätä hyönteistä löytyy nyt yli 400 kasvi- ja pensaslajista.

cicadelle
Luotto: 631372 / Pixabay

Kuinka taistella lehtiä vastaan?

Päästäksesi eroon lehtileikkeestä, sinun on ensin poistettava munasuojaava käki -yskö. Sen vuoksi, voimakas vesisuihku riittää, koska ilman suojaa toukat kuolevat.

The linnut ovat luonnollisia saalistajia lehtileppä. Pidä puutarhassa pieni lintuhäkki houkutellaksesi heidät, he huolehtivat niiden poistamisesta luonnollisesti.

Musta saippualiuos kirvoja vastaan ​​voi suojata kasvejasi, koska kirva on läheisesti sukua lehtisimpukoiden perheelle.

Lopuksi, kun hyönteinen on aikuinen, ruiskutus pyretriinipohjaisella hyönteismyrkyllä ​​(kasvi- ja orgaaninen hyönteismyrkky) voidaan suorittaa päivän lopussa. Tämä toimenpide on toistettava kahdesta kolmeen kertaan viikon odottamisen jälkeen jokaisen ruiskutuksen välillä.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Leppäkerttu puutarhassa: miten houkutella heidät sen viheralueille?

Kuinka luonnollisesti taistella kasveja vastaan?

12 hyödyllistä hyönteistä puutarhaan

kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Snakebeardista

Kapris – istutus, kasvatus ja neuvot sen hoidosta