ovatko ne vaarallisia puille?

Kun pakkanen laskeutuu ja puut menettävät lehdet, ne ovat täysin paljaita ja paljastavat siten oksansa ja runkonsa kokonaan. Voimme sitten tarkkailla niitä paremmin ja näin nähdä sammalta tai jäkälää puun rungossa. Joten mistä nämä hauskat kuohuvat kasvit tulevat? Ovatko ne vaarallisia puulle? Kutsumme sinut tutustumaan siihen kanssamme.

Sammaleen ja jäkälän alkuperä

Joitakin jäkälää kutsutaan sammaliksi, ja ne ovat seurausta niiden välisestä symbioosista sieni ja levä.

Jäkälä on itse asiassa kasvi, joka kasvaa toisessa kasvissa. Kasvina épiphyte corticole, se kasvaa puun kuoressa. Jäkälät ovat erittäin kestää korkeita lämpötiloja ja kukoistaa vaikka vedestä olisi pulaa.

Niillä on erittäin tärkeä rooli biologista monimuotoisuutta, koska ne ovat monien hyönteisten ja toukkien koti. Ne kehittyvät, kun ilmankosteus on riittävän korkea ja puu on melko varjossa ja ympäristössä, jossa on tiheää kasvillisuutta.

sammalpuun jäkälä
Luotto: ErikAgar / iStock

Ovatko jäkälät ja sammal vaarallisia?

Jäkälät tai sammalet ovat vaarattomia puille, koska ne eivät ole tuholaisia. He jopa menevät suodattaa ja puhdistaa ilmaa sitomalla suuria määriä ilmakehässä olevaa hiilidioksidia. Lisäksi niillä on kyky vangita haihtuvia epäpuhtauksia. Tästä syystä tutkijat käyttävät niitä analyyseissään saadakseen lisää tietoa ympäristön ilmanlaadusta.

Jäkäläiden puuttuminen voi olla merkki siitä, että jäkälää on liikaa.“rikkioksidi. Siten kaupunkialueilla jäkälät ovat yhä vähemmän läsnä, koska ne ovat erittäin herkkiä tälle hiukkaselle. Mitä tulee vaahtoon, se ei kehity ympäristössä, joka on liian täynnä kupari-.

Puhdistus

Ei ole vaarallinen isäntäpuille, jäkälän poistamisessa ei ole mitään järkeä ja sammalet, jotka peittävät puita.

Jos kuitenkin valitset kevyen puhdistuksen, kuivalla säällä kannattaa toimia harjalla. chiendent. Älä käytä ennen kaikkea harjaa, jossa on liian jäykkiä tai metallisia harjaksia. Ne voivat vahingoittaa puuta aiheuttamalla haavaumia.

Jotkut ihmiset käyttävät rautasulfaattikäsittelyä, mutta sitä ei suositella. Tämä prosessi osoittautuukin tehottomaksi ja riskien lisäksihappamoittava aine maahan.

Mäkikuisma: istutus, kasvatus ja hoito

9 kasvia puutarhaan vuoristossa