Pampas -ruoho: istutus, kasvatus ja hoito

Pampas -ruoho (Cortaderia selloana) on nousussa. Sitä löytyy siis lähes kaikista sisätiloista, joissa on nykyaikainen sisustus, joka tuo huoneeseen kasvis- ja maalaispuolen. Se oli 70- ja 80 -lukujen välillä, ja se ilmestyi massiivisesti puutarhoissa. Vaikka esteettinen, Pampas on kuitenkin myös erittäin invasiivinen kasvi. Siksi on tavallista menettää tämän invasiivisen kasvin hallinta. Sitä hallitsemalla siitä tulee kaunis kasvi, joka tuo korkeuden puutarhaan. Tässä on kaikki vinkkimme Pampas -ruohon kasvattamiseen.

Missä, milloin ja miten kylvää Pampas -ruohoa?

Ihanteellinen aika Pampas -kylvämiseen on kevät tai syksyllä. Lämpötilan tulisi olla 13–18 ° C.

Se on kasvi, joka tarvitsee auringonvaloa. Muista siis sijoittaa se hyvään paikkaan aurinkoinen. Se vaatii myös maaperän hedelmällinen hyvin valutettu, ja mieluiten puutarhan maaperään sekoitettuna istutusmulta. Mitä tulee maaperän luonteeseen, ei hätää: kaikki sopii hänelle!

Pampas on mahdollista istuttaa klumpun jako keväällä.

herbe de la Pampa
Luotto: Artjafara / iStock

Kuinka ylläpitää Pampas -ruohoa?

Pampas -istutuksen jälkeen on parasta suojaa kantoja talven aikana.

Leikkaaminen on tärkeää, jotta kasvi ei tule invasiiviseksi. On siis pakko lyhennetään lyhyimmäksi kun kasvi on täysin kuivunut syksyllä ja multaa pohja kuivatuilla lehdillä. Alueilla, joilla on kuuma ilmasto, ei tarvitse multaa ja voit leikata vain 50 cm: n etäisyydellä maasta. Muista leikata kaikki kukkien varret ennen kuin hän vapauttaa siemenensä.

Puhdista jalka talven lopussa poistamalla kuivat varret, mutta varo, Pampas -ruohon lehdet ovat teräviä. Suunnittele siis puutarhakäsineet!

On yleistä leikata panicles ja tehdä kuivaa ylösalaisin tehdä kauniita kuivia kimppuja maljakoihin tai kimppuihin.

herbe de la Pampa
Laajuus: Moof / iStock

kuinka saada kauniita ihmeitä puutarhaan