Penstemon: neuvoja istutuksesta, kasvatuksesta ja hoidosta

Penstemon on monivuotinen kasvi, joka paljastaa upeita värejä. Kutsutaan myös galaneksi, penstemon on vähän tunnettu kukka Ranskassa, mutta se on ihanteellinen puutarhoihimme. Itse asiassa sen kellonmuotoiset kukat, hiukan tuuhea tapa ja laaja värivalikoima vaihtelevat pastellivalko-vaaleanpunaisesta voimakkaampiin sävyihin, kuten siniseen, punaiseen tai violettiin, ja se tuo todellista raikkautta maisemaan. Ota selvää kuinka kasvattaa penstemonia.

1) Missä ja milloin penstemonia kasvatetaan?

Penstemon on koristekasvi, joka parantaa massiivinen, ruukut ja kuiva maa. Ihanteellinen ajanjakso sen istuttamiseksi on keväällä, olipa se kylvöä tai istutusta.

Se arvostaa paljon valoa, mutta on vältettävä auringonpaistetta, joka voi polttaa sen. Se tarvitsee myös hyvän maaperän valutettu ja lannoitettu. Maan tulee olla kuiva ja ennen kaikkea suojattu tuulelta.

Suosittelemme menemään naimisiin penstemonien kanssa kampanoilla, nepetilla tai jopa persicarialla, jotta saat hyvän maisemakuvan.

penstemon
Lähde: mguntow / iStock

2) Kuinka kasvattaa penstemonia?

Lajista riippuen istutukset on sijoitettu 10-40 cm: n välein. Hybridi- ja pystysuorilla lajeilla on 4–6 kasvia neliömetriä kohti ja maanpeitossa tai kääpiölajikkeessa noin 9 kasvia neliömetriä kohti.

3) Haastattelu

Penstemonin paras laatu on sen kukinta kestää pitkään pysyen samalla vahvana! Joskus riittää, että poistat sen haalistuneet kukat säilyttääksesi kauniin tavan.

Tuo kerran kahden viikon välein lannoite kukkiville kasveille kesällä.

Kasvia voidaan levittää jakamalla paakut huhtikuussa.

Penstemon voi joutua etanoiden ja etanoiden hyökkäysten uhriksi. Se on herkkä hometta vastaan.

Artikkeli Penstemon: vinkkejä istutuksesta, kasvattamisesta ja hoidosta ilmestyi ensimmäisenä puutarhanhoidossa.

10 kasveja, jotka kestävät voimakkaita tuulia

Luo helposti pieni vesipuutarha