Pistaasi: istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu

Pistaasipuu on pieni puu, melkein pensas, kauniilla lehdillä ja herkullisilla hedelmillä. Kuitenkin monien olemassa olevien pistaasipuulajikkeiden joukossa on vain yksi tuote, tunnetut pistaasipähkinät: se on Pistacia vera . Mitä tulee muihin koristeellisiin pistaasipähkinöihin, niillä on kauniita lehtipuita tai pysyviä lehtiä. Tässä on vinkkimme pistaasipuun istuttamisesta, hoidosta ja korjuusta.

Missä ja milloin istuttaa pistaasipuu?

Pistaasipuu on kasvi vähän maalaismainen. Siksi sitä viljellään pääasiassa Etelä -Ranskassa Välimeren puutarhoissa. Se tarvitsee paljon aurinkoa menestyäkseen, ja jos se pelkää kylmää, pakkasta ja kosteutta, se sopeutuu erittäin hyvin kuivaan säähän. Kun kaikki nämä olosuhteet ovat yhdessä, ihanteellinen aika istuttaa pistaasipuu on keväällä.

Pistaasipuu on paljastettava kokonaan soleil ja vaatii maata hedelmällinen ja ennen kaikkea hyvin valutettu. Se ei pidä raskaasta ja liian märästä maaperästä. Se tarvitsee myös tilaa, koska se on keskimäärin 6 m ja voi olla jopa 15 m korkea!

Pistacia vera pistaasipähkinä
Luotto: Ale02 / iStock

Kuinka istuttaa pistaasipuu?

  • Aloita kaivamalla 30 cm syvä ja leveä istutusreikä.
  • Lisää pohjaan hiekan ja maaperän seos. Sekoita maaperää puutarhasta.
  • Irrota kohteen juuret sen poistamisen jälkeen säiliöstä.
  • Aseta puu reiän keskelle ja aseta vaaka.
  • Täytä reikä muulla maalla ja peitä jalka. Varo hautaamasta kaulusta, jonka on pysyttävä maan pinnalla.
  • Sido puu varovasti vaarnaan.
  • Vesi runsaasti

Hyvä tietää : jotkut aiheet myydään ”paljaina juurina”. Ennen niiden istuttamista praralinoi juuret.

Pistacia vera pistaasipähkinä
Luotto: InstCaner / iStock

Kuinka säilyttää pistaasipuu?

Pistaasipuun ylläpito on varsin yksinkertaista. Tee vain pieni leikata poistamaan kuollutta puuta ja vaurioituneet oksat.

Ensimmäisten istutusvuosien aikana vettä säännöllisestimutta ilman ylimääräistä. Maaperän on kuivuttava täysin kahden kastelun välillä.

Älä epäröi kuoria maaperää ja lisätä maaperää kerran vuodessa ravitsemaan maaperää.

Pistaasisato

Jos päätät kasvaa a Pistacia vera, meidän on oltava kärsivällisiä, koska hedelmät näkyvät vasta seitsemän vuoden kuluttua istutuksesta. Sadonkorjuu tapahtuu kesän lopussa, kun rungot avautuvat. Sinun on poistettava hedelmäkalvo, kirjekuori, joka ympäröi hedelmää ja tekee siitä katkeran.

kaikki näistä hedelmäpuista

Gardenia: Gardenian ylläpitovinkkejä