Rikkakasvit ovat hyödyllisiä eivätkä niin pahoja. Selvittää miksi!

Rikkakasvit, joita kutsutaan myös rikkaruohoiksi, ovat kasveja, jotka kasvavat keskellä satoa, missä niitä ei odoteta. Rikkakasvit ovat yksi puutarhurin peloista. Ja hyvästä syystä jotkut heistä tappavat satoja vetämällä kaikki ravinteet maaperästä. Rikkakasvit ovat myös erittäin invasiivisia ja leviävät hyvin nopeasti. Ensimmäinen vaisto on kitkeä luonnollisesti ja ilman kemikaaleja. On kuitenkin olemassa ”hyviä” rikkaruohoja. Niiden avulla tietyt hyönteiset voivat löytää suojan ja siten säilyttää biologisen monimuotoisuuden. Mutta niiden edut eivät pääty tähän! Ota selvää, kuinka jotkut ”rikkaruohot” -kasvit ovat hyödyllisiä luonnolle.

”Hyviä” rikkaruohoja

Jotkut rikkaruohot ruokkivat hyönteisiä, kuten mehiläisiä tai lintuja, siemenillään ja / tai marjoillaan. Lisäksi jotkut lajit ovat olemassa rikkaruohojen ansiosta. Biologinen monimuotoisuus on kokonainen ketju: jos katkaiset linkin, luonto romahtaa!

  • Houkuttelevat kasvit pölyttäjät (mehiläiset jne.): meirami, oregano, voikukka, sikaruoho, villisikuri, takiainen, muratti, eupatory, kuollut nokkonen, tyrni jne.
  • Ravitsevat kasvit lintuja : seljanmarja, muratti, ruoho, muratti, orapihlaja, solmukoita, piharatamo jne.
  • Kasvit houkuttelevat lisähyönteiset puutarhassa: knapweed, fenkoli, nokkonen, muratti, päivänkakkara jne.
  • Kasvit, jotka pelottavat loiset ja puutarhatuholaiset: tansy, kotkan saniainen jne.
  • Kasveja että parantaa muut kasvit: ruohosipuli, nokkonen, kehäkukka jne.
  • Kasveja, jotka tekevät sol paras: rumex, apila, fabaceae jne.
  • Kasvit lääketieteellinen (erittäin lukuisia): aloe vera, laventeli, kaukalo, valkoinen liemi, mustikka, celandine jne.
  • Kasvit ruokaostokset : voikukka, kardamiini, luonnonvalkosipuli, fenkoli, pursula, nokkonen, koiranputkien nuoret lehdet jne.
  • Kukkia ja kasveja alkuperäinen jotka tuovat väriä maisemaan: unikko, ruiskaunokki, kellokukka, nigella, leivänjalka, syyhy, muratti jne.
Apila
Luotto: MetsikGarden / Pixabay

Mitä tehdä, jos todellinen rikkakasvien hyökkäys tapahtuu?

Jotkut rikkaruohot voivat muuttua invasiivisiksi hyvin nopeasti, kuten ohdake, hiipivä leinikki, korte, sitruunaruoho, harakka, ragweed, oxalis, quackgrass, mugwort tai takiainen. Tässä tapauksessa se on poistettava nopeasti, jos se on puutarhassa viljelykasvien keskellä. Tässä on 100% luonnollinen ja erittäin tehokas resepti. Siksi on välttämätöntä rikkoa rikkaruohoja. Jos rikkaruohot ovat tiellä, voit mennä, muuten ne ovat erittäin hyviä biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Ja sitten jotkut rikkaruohot eivät ole niin pahoja!

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Viisi hyödyllistä kukkaa vihannespuutarhassa pitämään tuholaiset poissa luonnollisesti

Muovi puutarhassa: miten rajoittaa sen käyttöä luonnossa?

Bindweed: miten päästä eroon siitä tai hallita sen leviämistä?

10 kasvia työpöydällesi

Kuinka leikata mehikasveja ja kaktuksia?