sienitautien torjunta hedelmäpuissa

Kryptogaamitaudit ovat todellisia vitsauksia viljelykasveissa ja erityisesti hedelmätarhoissa. Ruppa on sairaus, jonka aiheuttaa sieni, joka häiritsee hedelmien, lehtien ja kukkien kasvua kehittyessään. Ruppa vaikuttaa erityisesti hedelmäpuihin ja erityisesti omena- ja päärynäpuihin. Kuten useimmat sienistä johtuvat sairaudet, se kehittyy, kun kosteus on korkea. Selvitä, kuinka tunnistaa ja hoitaa rupia.

Mitkä ovat rupin oireet?

Tämä tauti vaikuttaa omena- ja päärynäpuihin. Huomaamme sen puussa, kun mustia täpliä epäsäännölliset ääriviivat ilmestyvät lehdille. Lehdet kuivuvat ja hyvin nopeasti halkeamia. Ne putoavat lopulta ennenaikaisesti.

Kun rupi vaikuttaa hedelmiin, ne peittyvät vähitellen ruskeilla täplillä, jotka, kuten lehdet, muodostavat halkeamia hedelmän pinnalle. Kuitenkin, vaikka rupi vaikuttaa, hedelmät ovat aina syötävää.

Ruppi tartuttaa puun melko leudon talven jälkeen. Tauti alkaa tunkeutumalla lehtiin, sitten keväällä se leviää vähitellen hedelmiin. Sato on vaarantunut sairaiden lehtien ja hedelmien suuren määrän vuoksi.

tavelure
Lähde: ptra / Pixabay

Estää ja hoitaa rupia

Ennen kuin aloitat hedelmäpuiden istuttamisen, tutustu vaikeimpiin lajikkeisiin. Todellakin, on olemassa dvahvempia lajeja rupin edessä. Nämä lajikkeet ovat Reinette grise, Florina, Williams ja Belle de Boskoop.

Kun syksy saapuu, poimia pudonneet hedelmät ja kuolleet lehdet, koska täällä sienet heräävät eloon ja nukkuvat ennen talven loppua. Leikkaa ja poista sairaat oksat parantaaksesi ilmavirtaa puun läpi. Ruohosipulilla puiden juurella on tautia hylkivä vaikutus.

Kun kevät saapuu, valmistelu Bordeaux -seos ruiskutus puuhun on ehkäisevä ele, joka voi olla tehokas. Ennen silmujen kukoistamista veteen annettava rikki (7 g / 1 l) suojaa kukkia.

Lopuksi, nokkosen lantaa, sen fungisidisten ominaisuuksien ansiosta ja kortin keittäminen joka vahvistaa puuta sienihyökkäyksiä vastaan, ovat myös hyviä luonnollisia ratkaisuja. Suihkuta niitä suoraan puihin vastustaaksesi rupin leviämistä puutarhan hedelmäpuissa.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Luonnolliset sienitautien torjunta puutarhan sairauksia vastaan ​​luonnollisesti

Cherry fly: miten taistella tätä hedelmätarhan tuholaista vastaan?

100% orgaaninen ja luonnollinen kirvoja ehkäisevä resepti

Dischidia: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää etanasta

kasvattaa avokadopuuta sen ytimen ansiosta