taistele ahdistusta vastaan ​​tämän kasvin ansiosta

Ylang-ylang (Cananga odorata) on kasvi, joka on kotoisin Aasian trooppisista ja subtrooppisista metsistä. Sitä viljellään erityisesti hienovaraisten hajusteiden valmistukseen, koska sen ydin on arvokas. Ylang-ylang tunnetaan myös terapeuttisista eduistaan ​​ja hyveistään. Ja se on erityisesti ylang-ylangin eteerinen öljy, jota käytetään torjumaan ahdistusta, stressiä ja ahdistuskohtauksia, joiden kanssa voi olla vaikea elää päivittäin. Löydä kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä upeasta ylang-ylang-kasvista heti.

Milloin ja miten ylang-ylang istutetaan?

Ylang-ylangin istutus tapahtuu aikana kevät kun kasvillisuus alkaa uudelleen. Tämä puu istutetaan usein ruukkuihin sen trooppisen alkuperän ja siksi sen erityistarpeiden vuoksi. Vastaanotettuaan sen on oltava repotted isommassa kattilassa. Itse asiassa tropiikkia lauhkeammassa ilmastossa sitä on kasvatettava yksinomaan suurissa ruukuissa.

Kun aurinkoiset päivät palaavat, on täysin mahdollista sijoittaa se puutarhaan. Puu kestää voimakkaat tuulet ja lyhyet pakkaset. Jos haluat nähdä kauniin kukinnan, se tarvitsee valinnanvaraisen paikan puutarhassa. Aseta ylang-ylang sisään soleil viileässä maaperässä ja ennen kaikkea hyvin valutettu.

Muutaman vuoden kuluttua (mutta suhteellisen vähän verrattuna muihin puihin) se voi kasvaa jopa 18 m korkea ja tuottaa 4 m leveän rungon.

ylang ylang
Luotto: mypuy

Huolto

Istutuksen aikana kastelun tulee olla runsasta ja säännöllistä. Vesi kolmen päivän välein antaa maaperän kuivua jokaisen kastelun välillä. Vältä sijoittamasta sitä sisätiloihin huoneissa, joissa on ilmastointilaite, joka pyrkii kuivattamaan ympäröivän ilman. Puu voi todellakin joutua hämähäkkipunkkien hyökkäysten uhriksi, jos ilma ei ole riittävän kosteaa. Säilyttää hyvä hygrometriaMuista suihkuttaa vettä lehdille päivittäin.

Ylang-ylangin edut

Ylang-ylangin eteerinen öljy löytyy apteekki tai erikoisliikkeissä. Sitä voidaan käyttää eri tavoilla riippuen halutusta toiminnasta. Onko mahdollista inhalaattori asettamalla muutama tippa kudokselle tai käyttämällä inhalaattoria tai käyttämällä sitä hieronta selälle ja aurinkopunokselle. Jälkimmäisessä tapauksessa muista laimentaa se 20% kasviöljyyn palovammojen välttämiseksi. Kuten kaikkia eteerisiä öljyjä, sitä ei saa niellä tai käyttää puhtaassa muodossa. Lisäksi suositellaan lääkärin neuvoja tämän öljyn aiheuttamien häiriöiden ja toiveiden mukaan.

Kukista uutetussa eteerisessä öljyssä on rentouttavia ominaisuuksia. Ahdistukseen, joka yleensä ilmenee sydämentykytyksenä tai kohonnut verenpaine, ylang-ylang-eteerinen öljy voi olla hyvä rauhoittava aine.

Ylang-ylang-uutteet ovat myös aphrodisiacs ja auttaa torjumaan impotenssia.

Lopuksi sen eteeristä öljyä voidaan käyttää myös ihon sävyttämiseen ja vähentää venytysmerkkejä.

kuinka viljellä Sichuanin pippuripuuta?

Luonnolliset sienitautien torjunta puutarhan sairauksia vastaan ​​luonnollisesti