Talvi jasmiini: istutus, kasvatus ja hoito

talvi jasmiini (Jasminum nudiflorum) on kaunis pensas keltaisilla kukilla, joka kukkii talvella. Keltaisten kukkien kontrasti kylmään maisemaan on sekä hämmästyttävä että maaginen. Sen kiipeävät kukat löytävät paikkansa täydellisesti seinän varrella. Mutta toisin kuin valkoinen jasmiini, kukat eivät anna mitään tuoksua. Opi viljelemään talvijasmiinia, tämä valoisa pieni kosketus talvipuutarhassa!

Missä, milloin ja miten talvijasmiinia kasvatetaan?

Tämä kestävä pensas on ihanteellisesti istutettu syksy parempaan juurtumiseen. Se on mahdollista istuttaa keväällä, mutta aina pakkasjaksojen ulkopuolella. Kukinta alkaa aikaisintaan vuonna joulukuu ja kestää maaliskuuhun asti. Muotoiltuja kukkia trumpetit keltaisia ​​sitten sublimoituja puutarhoja ja julkisia puistoja.

Puutarhassa talvijasmiini voi kiivetä seinälle, mutta voit myös tehdä esim ryöpytä ikkunan tai jopa maanpeitteen reunaan.

Maaperän tulee olla mieluiten rikasta, humus ja ilman seisovaa kosteutta. Mitä tulee valotukseen, jasmiini tarvitsee paljon valoa kehittääkseen kauniita keltaisia ​​kukkiaan. a täysi aurinko tai rajalla tarvitaan paikka osittain varjossa. Jos mahdollista, sekoita puutarhamaasi ruukkumultaan.

Kun istutat pensasaidat, harkitse 120–150 cm:n etäisyyttä jokaiseen kasviin.

Ruukun istutus :

Talvijasmiinia on mahdollista istuttaa ruukkuun, koska sen kasvu on hidasta. Voit sisustaa parvekkeesi tai terassisi. Valitse kukkiville kasveille maaperä ja pudota varret. Ajatella repot keväällä.

talvijasmiini Jasminum nudiflorum
Luotto: viktori-art / iStock

Kuinka ylläpitää talvijasmiinia?

Huoltoon Jasminum nudiflorum, suositellaan oikeaa kokoa. Keväällä, poista kuolleet oksat, haalistuneet kukat, mutta myös vanhat varret. Seuraavan kukinnan stimuloimiseksi leikkaa kaikki varret 10–25 cm.

Kaunista kukintaa varten talvijasmiini tarvitsee vettä, mutta ole varovainen, sillä ylimäärä voi saada kasvin nopeasti kuolemaan. Kastele kesällä kaksi tai kolme kertaa viikossa ja lisää lannoitetta kahden viikon välein kevään aikana.

Kukinnan aikana syksyllä ja talvella, pysäytä kaikki lannoitteen syöttö. Vähennä kastelu kerran viikossa.

Tuholaisten osalta talvijasmiini voi joskus joutua jauhokirvojen ja/tai kirvojen uhreiksi.

25 kasvia täysin siniseen syyspuutarhaan!

10 pensasta istutettavaksi koristepuutarhaan