Unikko: kylvö, viljely ja ylläpito

Sisään punaisten kukkien luokka, löydämme unikon! Sen kirkas väri kiinnittää nopeasti katseen puutarhaan. Sen sisältämä unikko tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan, mikä on auttanut tekemään unesta rauhallisuuden ja lohdutuksen symbolin. Eikä pilata mitään, cTämä siro mutta villi kukka on erittäin helppo kylvää. Tässä kaikki vinkkimme unikon kylvämiseen ja ylläpitoon.

Kuinka viljellä unikkoa?

Unikon siementen kylväminen:

Milloin kylvää: ihanteellinen aika unikon siementen kylvämiseen on kevät. Voit aloittaa maaliskuun lopulla, mutta on parasta odottaa huhtikuuhun, kunnes sää lämpenee. Lämpimillä alueilla on mahdollista kylvää syksyllä syyskuussa.

Minne kylvää: on suositeltavaa kylvää unikko suoraan paikalleen, koska se ei tue elinsiirtoa (tai niin hyvin vaikeaa). Se suosii kuivaa, köyhää, kivistä ja hyvin valutettua maaperää.

Näyttely: täysi aurinko.

Kuinka kylvää: harkitse kitkemistä ennen unikon kylvämistä. Potin taimille riittää hienon maaperän käyttö hiekan kanssa. Ulkona tai sisätiloissa tekniikka on sama: levitä siemenet pinnalle, peitä käsin ja vettä hienossa sateessa.

Ruukun on oltava lävistetty ja siinä on oltava viemäröinti (sora- tai savipallot).

Siirretty: ei suositella.

coquelicot
Luotto: Goja1 / iStock

Kuinka säilyttää unikko?

Tämä herkkä kukka ei vaadi erityistä hoitoa. Se ei ole maalaismainen, mutta se sietää hyvin kuivuutta.

Kylvämisen jälkeen kastele säännöllisesti, kunnes se ilmaantuu, mutta ilman liikaa ja välttäen seisovaa vettä. Kun ensimmäiset suuret lehdet ilmestyvät, taimet on ohennettava. Säilytä vain yksi kasvi 5 cm välein.

Maassa kastele vain korkean kuumuuden aikana. Loppuvuoden sateen pitäisi riittää.

Stimuloidaksesi uusia kukintoja harkitse poistaa haalistuneet kukat Kun asiat etenevät.

Unohtamattoman tapaan unikko istuttaa itsensä uudelleen. Varo, ettei siitä tule invasiivista puutarhassa. Viljely ruukuissa tai kylvökoneessa auttaa hallitsemaan leviämistä.

vinkkejä varjokasvien kasvattamiseen