vinkkejä varjokasvien kasvattamiseen

Corydale (Corydalis solida) on monivuotinen kasvi, joka kukkii keväällä ja jossa on ikivihreitä lehtiä. Se on 10–40 senttimetriä valitusta lajista riippuen. Sen lehdet ovat hyvin ominaisia ​​ja muistuttavat saniaisia, koska niillä on graafinen ja rosoinen ulkonäkö. Corydalisin kukat ovat useita värejä ja ovat putkimaisia. Tämän kasvin kasvattaminen ei ole helpointa, mutta noudattamalla kaikkia varotoimia se tekee upean paikan puutarhassa. Tässä on kaikki vinkkimme corydaliksen kasvattamiseen.

Milloin ja miten istuttaa corydalis?

Corydalis on kasvi, joka arvostaa varjoa. Varjostettu tai puolivarjoinen paikka on siksi täydellinen sen kasvulle. Maanpinnan vuoksi suosii melko kevyttä, jopa hieman hiekkaista maaperää.

Ihanteellinen aika sen istuttamiseen on syksy. Anna istutusmaata tai kompostia istutettaessa, jotta saat välttämättömiä mineraaleja sen asianmukaiseen kehitykseen. Kun maaperä on hyvin käsitelty, istuta kasvin jalka noin 10-15 senttimetrin syvään reikään. Kierrä ja pakkaa maaperä sitten kasvin pohjan ympärille.

Corydalis on ihanteellinen kasvi sängyn tai puutarhan reunan koristamiseksi varjossa. Hän on mukava kasveille, jotka eivät ole kovin invasiivisia, kuten monille aluskasvien kasveille, mutta myös erilaisille saniaisille.

Corydale
Luotto: skymoon13 / iStock

Kuinka ylläpitää corydalista?

Tämän monivärisen kasvin moninkertaistamiseksi se on jaettava kevään aikana. Mikään ei voisi olla yksinkertaisempaa: revi kasvi varovasti irti ja erota juuripallo niin moniksi kasveiksi kuin haluat. Kerrottuna siirrä samaan tapaan kuin kasvin ensimmäinen istutus.

Lopuksi tämä kasvi ei altistu puutarhataudeille, mutta se voi kärsiä erilaisista tuholaisten hyökkäyksistä, mukaan lukien etanoita, kirvoja mutta myös toukkia.

kuinka viljellä tätä peittokukkaa?

Unikko: kylvö, viljely ja ylläpito