Gardenia: Gardenian ylläpitovinkkejä

Gardenia on suosittu kasvi, jota löytyy sisätiloistamme ja joskus puutarhoistamme. Sen menestys johtuu sen majesteettisista kukista, jotka tarttuvat silmiin, mutta myös sieraimiin! Mutta suosiosta huolimatta sitä ei ole helppo ylläpitää. Gardenia vaatii todellakin hoitoa voidakseen kukoistaa kunnolla. Tässä on kaikki puutarhanhoitovinkkimme.

Istutus ja istutus

Istutus on minkä tahansa kasvin hyvän terveyden perusta. On totta, että yleensä gardenia on jo ostettu ruukusta puutarhakeskuksessa, mutta seikkailunhaluisimmille on myös mahdollista suorittaa istutus itse.

Gardenia on yleensä kasvaa ruukuissa ja sisätiloissa, koska se ei ole ollenkaan kestävä eikä siksi siedä pakkasta ollenkaan. Valitse siis ruukku, jonka pohjassa on reikä, ja lisää universaali ruukku. Sitten on tarpeen sijoittaa ruukku lähelle a valonlähde, välttämätön kukinnan kannalta. Suoraa kosketusta auringonvaloon ei kuitenkaan suositella. Ihanteellinen olisi sijoittaa ruukku ikkunan taakse, jossa on seulaverho.

the repotting on tehtävä kahden tai kolmen vuoden välein. Valitse ruukku, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin edellinen, ja istuta gardeniat keväällä.

Kuten aiemmin sanottiin, istutusta ulkona ei suositella, mutta se on mahdollista tehdä kuumilla alueilla kesällä ja leutoihin talviin ilman pakkasta. Sinun on siksi suojattava gardeniaasi tuulelta ja vedolta ja altistettava se auringolle tai mieluiten osittain varjossa. Sitten sinun on vain sekoitettava puutarhan maaperä kanerva- ja ruukkumaaseen.

gardenia
Luotto: Farhad Ibrahimzade / iStock

Kastelu

Yksi gardenian suurimmista vihollisista on kalkkikivi! Joten jos mietit, miksi kasvi ei kestänyt kauan hoidostasi huolimatta, tarkista vesijohtovesi. On kuitenkin parasta kastaa kasvia sadevesi tai kivennäisvettä. Maan tulee aina olla hieman kostea. Ole kuitenkin varovainen liiallisen veden kanssa. Älä kastele lehtiä kukinnan aikana, koska se aiheuttaa kukkien värjäytymistä ja tahroja.

Ihanteellinen on laittaa gardenia päälle märkiä savipalloja palauttaakseen luonnollisen ympäristön kosteuden! Syksyllä ja talvella vähennä kastelua huomattavasti ja odota maaperän kuivumista pinnalla.

Gardenian ylläpito

Kevyt koko kukinnan jälkeen tekee kasvillesi hyvää. Pienennä oksia kolmanneksella, jotta saat hyvän muodon.

Se tulee tietysti poista haalistuneet kukat estääkseen heitä kuluttamasta energiaansa tarpeettomasti. Tämä stimuloi tulevaa kukintaa.

Anna kauniin kauden aikana panoksesi kanervalannoite 15 päivän välein. Emme unohda uudelleenistutusta kahden tai kolmen vuoden välein.

Gardenia on mahdollista kertoa pistokkaatmutta tekniikka ei ole yksinkertainen.

Sairaudet

Mitä tulee sairauksiin, Gardenia voi altistua sisätiloissa kirvoja, jauhot, punkit ja hämähäkki punkit.

Jos lehdet muuttuvat keltaisiksi, se johtuu todennäköisesti siitä, että vedessä on liikaa kalkkia, varsinkin jos lehtien suonet pysyvät vihreinä.

Lopuksi, jos kukat putoavat ennen paljastumistaan, se johtuu varmasti veden puutteesta. Tässä tapauksessa, sumu kasvisi kerran tai kahdesti ja pysähdy, kun ne lopulta avautuvat.

Pistaasi: istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu

miten taistella lankamatoa vastaan ​​puutarhassa