kaikki liekkipuusta

Liekkipuuna tunnettu vaahteralehtinen brachychiton (Brachychiton acerifolius) on alkuperäinen puu, jonka väri ei jää huomaamatta. Sen pullon muoto on yllättävä ja sen portti on melko hajallaan. Sen lehdet voivat olla eri muotoisia, mutta useimmiten ne muistuttavat vaahteran lehtiä. Kevään lopulla sen upea kukinta paljastuu. Puu koristellaan sitten tulipunaisella värillä ennen ensimmäisten lehtien ilmestymistä. Se on kotoisin Australian itärannikolta, mutta se ei toisaalta ole kovin kestävä. Ranskassa vain Välimeren alueilla on siis mahdollisuus toivottaa se tervetulleeksi avoimeen maahan. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää vaahteranlehtibrachychitonista, liekkipuusta.

Brachychiton acerifoliuksen ominaisuudet

Sen pituus on 4-40 metriä, mutta se saavuttaa tämän maksimikoon luonnollisessa ympäristössään vain erittäin kuumana. Ranskassa se voi nousta enintään 15 metrin korkeuteen. Sen tulipunaisen kukinnan suhteen emme todellakaan puhu kukista, vaan terälehtiverhiä. Itse asiassa ne ovat “kukkia” ilman terälehtiä, yhdistettynä panicles ja muodostuu verhiöstä, jossa on 5 terävää ja käänteistä lohkoa. Tämä on mitä antaa tulen illuusion puu.

Kukkien jälkeen tulevat hedelmät a:n muodossa pieniä ruskeita veneitä täynnä siemeniä, jotka puolestaan ​​väistyvät lehdille.

Brachychiton acerifolius -tuliliekin puu
Luotto: suprunvitaly / iStock

Missä, milloin ja miten vaahteranlehtibrachychitonia viljellään?

Vaahteralehtinen brachychiton on vähän maalaismainen koska se ei kestä negatiivisia lämpötiloja alle -3 – -5 °C. Ei ole yllättävää, että liekkipuu viihtyy täysi aurinko rikkaassa maassa, hieman hapan ja hyvin valutettu.

Istutus tapahtuu keväällä. On mahdollista suorittaa kylvö (suojassa 16-18 ° C), mutta se on pitkä ja työlästä. Lisäksi siirtoa ei tapahdu vuotta myöhemmin.

Brachychiton acerifolius -tuliliekin puu
Luotto: Emma Grimberg / iStock

Kuinka säilyttää tulipuu?

Puun kastelun tulee olla säännöllistävarsinkin ensimmäisen istutusvuoden aikana. Silloin luonnollinen sade riittää, koska brachychitonin kasvu on hyvin hidasta.

Mitä tulee kokoon, vain yksi ylläpitoleikkaus on tarpeen poistaa kuolleet tai huonosti suuntautuneet oksat.

Puu vie paljon tilaa, joten mieluummin istuta se yksin voidakseen ihailla sen loistokasta väriä.

Vaahteralehtinen Brachychiton ei ole erityisen herkkä taudeille, tuholaisille tai loisille.

kuinka viljellä tätä tuoksuvaa kiipeilykasvia?

6 alkuperäistä maustetta kotona kasvatettaviksi