Lumikellot: istutus, kasvatus ja hoito

Lumikello (Galanthus) on kevään ennustaja. Itse asiassa se on yksi ensimmäisistä kasveista, joka paljasti kukinnan talven lopussa. Sen viljely on suhteellisen helppoa, ja sen avulla voit koristella puutarhaasi kymmenillä pienillä, valkoisilla ja herkillä kukilla. Ja hauraasta ulkonäöstä huolimatta se on erittäin kestävä! Se on myös yksi ainoista kasveista, jotka kukkivat lumesta huolimatta. Tässä on kaikki vinkkimme lumikellojen kasvattamiseen.

Missä, milloin ja miten kasvattaa lumikelloja?

Ihanteellinen aika lumikellon istuttamiseen on syksy, joten sen juurilla on aikaa asettua ennen talven alkua. Hän arvostaa maaperä, joka on runsaasti humusta ja raikas. On mahdollista istuttaa se puun tai pensaiden alle, koska se on tottunut aluskasvillisuuteen.

Se tarvitsee vähintään soleil kukoistaa, altistuminen mi-varjot on siksi ihanteellinen, vaikka se mukautuu varjostettuun valotukseen.

Istutus tehdään noin 5-6 cm syvyyteen. Se on helposti kasvava kasvi, joten se on täydellinen orastaville puutarhureille.

lumikelloja
Luotto: Muzka / iStock

Kuinka ylläpitää lumikelloa?

Lumikello ei tarvitse paljon hoitoa, koska tämä luonnon kauneus itse kestää kaiken huonon sään. Se on kuitenkin lamppu, joka on kuivattu riittävän nopeasti, joten sitä ei saa jättää maasta liian pitkäksi aikaa.

Kukinta ilmoittaa talven lopusta ja siten kevään alkamisesta, mutta joillakin alueilla se voi tapahtua jo tammikuussa. Yleensä se kukkii jopa Mars.

Älä leikkaa lehtiä, ennen kuin se on kokonaan nuori. Lumikello valmistelee todellakin varantojaan kukkimaan seuraavana vuonna. Siksi puututte kukinnan lopussa.

Luo helposti pieni vesipuutarha

kuinka viljellä tätä peittokukkaa?